Bilservice

 

Bilservice - Mekonomen Umeå

I Umeå finns många bilverkstäder att välja mellan. När du servar bilen hos Mekonomen Umeå får du 3 års garanti på reservdelar och stämpel i serviceboken. Observera att även om du har en ny bil med fabriksgaranti kan du tryggt lämna in bilen hos oss med bibehållen garanti.

De flesta nybilsägare "slentrianservar" bilen på en märkesverkstad vilket är en onödigt dyr vana. Fristående verkstäder som Mekonomen Umeå gör jobbet lika bra och mycket billigare!

Ford service

Vare sig du har en ny Ford eller gammal hjälper vi dig med service av din bil nära dig i Umeå. Vi utför service av din ford billigare än exempelvis Carstedts.

Toyota service

Vi har stor erfarenhet när det gäller service av Toyota. Ny eller gammal Umeå Bilverkstad Mekonomen fixar servicen billigt med kvalitet.

Volkswagen service 

Vi tar hand om din Volkswagen när det är dags för bilservice enligt serviceplanen. Vi utför service på din Passat billigare än Motorcentralen.

Vi utför service av alla bilmärken som Ford, Skoda, Volkswagen, Nissan, BMW, Dacia, Fiat, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Volvo och många fler...

 

Boka service nu

 

Mekonomen Kronoparken - Grubbe

 

Ring 090-44 000

eller boka on-line

 

 

Teg - Maskingatan

 

Ring 090-12 22 00

eller boka on-line

Vad är en bilservice?

Vid en bilservice kontrolleras Mekonomen Umeå olika slitagekritiska komponenter i din bil. Arbetet som utförs varierar med bilmodell, bilens ålder och antal körda mil. Mekonomen Umeå följer tillverkarens rekommendationer och utför arbetet med hjälp av ett serviceprotokoll. Bilservice är ett underhåll som genomförs enligt rekommenderat serviceintervall för att bilen ska fungera säkert och felfritt. 

När ska bilen servas?

Servicebehovet för din bil har beror på vilket bilmärke och modell det är. Årsmodellen och hur långt bilen gått har också betydelse. I bilens servicehandbok ser du vilka intervall som rekommenderas för din bil. Kör du en nyare bil talar den om för dig när det är dags att serva genom en indikering på instrumentpanelen. Det är viktigt att tänka på att inte bara utgå ifrån milintervallet om du kör korta sträckor. I detta fall bör bilen servas varje år pga att motoroljans egenskaper försämras med tiden. Kör du många korta sträckor bör du göra ett oljebyte minst en gång om året.

Vad kostar en bilservice?

Mekonomen Umeå följer biltillverkarens rekommendationer om vilket arbete som ska genomföras när på din bil, varierar också priset per service. Viss service kan innehålla fler kontrollpunkter och fler komponenter som ska bytas ut. En service som innehåller kamremsbyte är betydligt dyrare än andra.

Vad gör mekanikern?

När din bil servas kontrollerar en mekanikern olika komponenter i din bil som utsätts för slitage. Arbetet som utförs varierar, det beror på vad tillverkaren rekommenderar ska göras vid varje enskilt servicetillfälle. De vanligaste förekommande arbetsmomenten i en service är oljebyte och byte av oljefilter men en service innehåller många andra kontrollpunkter och bytesintervaller.

Mekonomen Umeå har kunskap om när vilket arbete ska genomföras på din bil och följer ett protokoll som tagits fram av bilens tillverkare. Allt för att bilen ska fungera på ett optimalt sätt.

Vad händer om bilen inte servas?

Vår genomgång av din bil kontrollerar att bilen fungerar som den ska. Det är viktigt för din och dina medtrafikanters säkerhet. Säkerhet är en viktig del i Mekonomen Umeås servicearbete – kanske upptäcks skador som kan leda till haveri som kan komma att skada dig eller andra i trafiken, kanske upptäcks skador som om de upptäcks i tid kan bespara dig dyra reparationer under din service.

En ofullständig servicebok leder också till att din bil tappar i värde. Ingen vill köpa en bil som inte skötts om, där skador och eventuella brister inte finns dokumenterade.

Om Mekonomen

Mekonomen Norden är en bilkedja med egen grossistverksamhet, omfattande cirka 200 butiker och mer än 1000 verkstäder vilka arbetar under Mekonomens varumärke.

Mekonomen Nordic är ett dotterbolag till Mekonomen Group (Mekonomen AB (publ.)) som är noterat på Nasdaq OMX Mid Cap-lista. Bolaget har varit börsnoterade sedan 29 maj 2000, då man noterades på Stockholmsbörsens dåvarande O-lista.[2] Den största ägaren är LKQ Corporation med 26,5 procent av aktierna [3]. Huvudkontoret ligger vid Torsplan i Stockholm.

Historia
Mekonomen grundades i Norrtälje 1973 av Ingemar Fraim och Leif Möller under namnet Bileko. Deras företag Bileko levererade reservdelar inom två timmar till hela Stockholm. Målet från början var att bli bäst på avgassystem, eftersom det var delar som slets snabbt. Allteftersom så ökades sortimentet med bromsar, framvagnsdelar och hjullager och verksamheten utökades till hela Mälardalen istället för endast Stockholmsregionen.

1980- och 1990-talet - Butikskedjan Mekonomen köps upp
Under mitten av 1980-talet moderniserades reservdelsmarknaden i Skandinavien, men gränserna mellan detaljist och grossist kvarstod. Grundarna såg en vinst i att bryta dessa gränser och valde att köpa upp butikskedjan Mekonomen 1987, som då bestod av 17 butiker i södra Sverige. Bileko kvarstod som namnet för grossistföretaget som körde ut produkter till butikerna, och Mekonomen kvarstod som namnet för butikskedjan.

Företaget fortsatte att expandera genom att öppna fler butiker. År 1992 passerade försäljningen 100 MSEK. 1995 dubblerade lagret i Sätra, söder om Stockholm på grund av den höga efterfrågan av företagets produkter, och samtidigt introducerades över-natten-leveranser.

År 1996 valde man att ändra namn från Bileko till Mekonomen Grossist, vilket innebar att både grossistverksamheten och butikskedjan nu hade samma namn.

År 1998 flyttades centrallager från Sätra till nybyggda lokaler i Strängnäs. Samma år etablerade sig företaget i Norge genom förvärvet av samtliga aktier i det norska företaget Christoffersen & Bekken AS i Oslo.

2000-talet
 
Mekonomen i Segeltorp.

Den 29 maj 2000 börsnoterades företaget. Detta skedde på den dåvarande O-listan på Stockholmsbörsen. Samma år ersattes den 3 500 sidor tjocka reservdelskatalogen med en datakatalog på CD.

Mekonomen köpte reservdelar från samma tillverkare som bilföretagen använde och med de nya EU-reglerna bedömdes kvaliteten som detsamma.

Norge
1998 förvärvade företaget samtliga aktierna i Christoffersen & Bekken AS i Oslo med strategin att bilda en bas för koncernens etablering av Mekonomenbutiker i Norge. Året efter så öppnades en detaljistbutik och bolaget Mekonomen Detaljist AB bildades som ett moderbolag, med planerna om ett 10-tal butiker första halvåret med centrallagret kvar i Strängnäs.

År 2001 utökades etableringstakten då, förutom nyetablerade detaljistbutiker, även 74 bilverkstäder anslöt sig till företagets nätverk. 2002 introducerades konceptet ”Mekonomen bilverkstad” i Osloregionen.

Danmark
År 2002 etablerade sig Mekonomen i Danmark i och förvärvet av A. Østergaard i Odense A/S som skedde den 18 juli. Företaget var ett 70 år gammalt familjeföretag, och försäljningen bestod endast av reservdelar till verkstäder. Det danska företaget sysselsatte 400 personer och omsatte för helåret 2002 cirka 535 Mkr. År 2003 byttes namn på den danska verksamheten till Mekonomen Danmark A/S, och samtliga butiker omprofilerades till Mekonomen butiker i enlighet med den modell som hade skapats i Sverige. 2004 tillsattes en ny VD och ledning för Mekonomen i Danmark. En intressant detalj för marknaden var att 98 % av försäljningen från butikerna skedde till verkstäder. 2016 avyttrades den danska verksamheten.

Verksamhet[redigera | redigera wikitext]
Mekonomen kan ses som en grossiströrelse för de många butiker som är kopplade till företaget. Mekonomen Bilverkstad startade 1999 och har över 900 anslutna verkstäder i Skandinavien som marknadsförs under Mekonomens varumärke. Verkstäderna får tillgång till Mekonomens tekniska system, utbildning och sortiment, i utbyte mot att den lokala Mekonomenbutiken blir huvudleverantör.

Runt 60 % av Mekonomens försäljning går till verkstäder medan resten går till konsumenter i Sverige och Norge. Företaget tillhandahåller egenutvecklade support system med kataloger och arbetstider åt sina verkstadskunder för att underlätta det dagliga arbetet.

(från Wikipedia)

Mekonomen Umeå är en del av den anrika kedjan Mekonomen

Bilarna som säljer bäst och sämst i Sverige

Bilarna som säljer bäst och sämst i Sverige

Så ser statistiken ut för nyregistreringar i Sverige. Artikel från bytbil.com Majoriteten av bilmärkena har haft färre nyregistreringar under 2020 än i fjol. Mitsubishi, Toyota och på senare tid Tesla har särskilt röda siffror. Samtidigt går framför allt Kia och Porsche starkt framåt i Sverige.

Vi gör BilLivet enklare – också för dig med företagsbilar

Vi gör BilLivet enklare – också för dig med företagsbilar

Ta kontroll över dina fordonskostnader med hjälp av oss på Mekonomen Fleet. Vi tar hand om din vagnpark, oavsett storlek, och erbjuder allt från service och reparation till däck och däckhotell. Hos oss finns alltid lånebil och självklart ingår vägassistans när du servar din bil hos oss.

Årets bil  (Mekonomen Umeå)

Årets bil (Mekonomen Umeå)

Juryn för Coty (Car of the Year), där Vi Bilägare ingår, har efter omröstning vaskat fram sju bilmodeller med chansen att bli Årets Bil 2019.

Bilägare föredrar fast pris på bilservice

Bilägare föredrar fast pris på bilservice

De senaste åren har det blivit allt vanligare för verkstäder att ta betalt genom ett grundpris för service med pristillägg för ytterligare arbeten.

Vilken bilverkstad ska jag välja?

Vilken bilverkstad ska jag välja?

Marknaden för service av bil är avreglerad. Det innebär att du kan vända dig till vilken verkstad du vill.

Oljebyte Mekonomen Umeå

Den vedertagna benämningen ”oljebyte” ingår normalt i tjänsten och begreppet ”service”. Våra oljor uppfyller alltid biltillverkarens rekommendationer och motorolja byts alltid tillsammans med oljefilter och oljeplugg/pluggtätning. Önskar du av någon anledning ett motoroljebyte utöver det som ingår i tillverkarens serviceplan, väljer du detta alternativ.

Service Mekonomen Umeå

Service av din bil enligt biltillverkarens rekommendationer. Efter genomförd service får du en stämpel i serviceboken. Ett års assistansförsäkring ingår.

Släcka 2:or Mekonomen Umeå

Vi åtgärdar brister som gett anmärkningar vid kontrollbesiktning (bilprovningen). Vi släcker 2:orna hos Transportstyrelsen så att du slipper göra återbesök hos bilprovningen.

AC-kontroll - Mekonomen Umeå

Vi kontrollerar din klimatanläggning – samt vid behov ger dig en offert om något behöver åtgärdas. Bilklimatet (värme, kyla och ventilation) är en viktig del av ditt billiv.

AC-reparation Mekonomen Umeå

Vi reparerar din trasiga klimatanläggning. Bilklimatet (värme, kyla och ventilation) är en viktig del av ditt billiv.

Bromsar Mekonomen Umeå

Bromsar är något du varken vill eller får vara utan. Misstänker du fel i bromssystemet, låt oss undersöka funktion och slitage.

Bromsprov Mekonomen Umeå

Vi mäter och dokumenterar dina bromsar på samma sätt som bilprovningen. Då vet du att bilens bromskraft är fullgod, jämn och därmed säker att köra.

Byte lampor Mekonomen Umeå

Vi byter ut trasig belysning på din bil. Lampor för vägbelysning byts alltid ut samtidigt på vänster och höger sida för maximalt ljus och säkerhet.

Däckhotell Mekonomen Umeå

Med vår tjänst däckhotell tar vi hand om dina hjul tryggt och säkert. Hjulen kontrolleras noggrant för att sedan förvaras mörkt och svalt. Då vet du att hjulen är redo när du som bäst behöver dem.